Ads Top

Energiebedrijven blij met conclusies ACM

Eneco is blij met de bevestiging van ACM dat de prijsvorming op de energiemarkt transparant is en volgens alle regels verloopt.

Eneco maakt geen overwinsten, stelt ACM vast, er wordt niet teveel verdiend. Bestaande verschillen in consumentenprijzen op de energiemarkten zijn goed verklaarbaar, net als de hogere prijs van het zogenaamde modelcontract. De ACM verschaft met dit onderzoek duidelijkheid voor iedereen.

ACM bevestigt dat Eneco verleden jaar hogere energieprijzen heeft moeten rekenen, omdat de inkoopprijzen sterk stegen, vooral als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Gelukkig zijn die prijzen nu lager en dat heeft Eneco de afgelopen maanden ook in de tarieven kunnen verwerken. Ook zijn wij weer begonnen met het aanbod van vaste contracten en dat aanbod kan naar verwachting binnenkort worden uitgebreid.

De energiemarkt werkt naar behoren, zegt ook Vattenfall. Net zoals in elke andere markt gaan de prijzen omhoog in het geval van schaarste. In dit geval viel bijna de helft van de gastoevoer naar Europa weg als gevolg van een geopolitiek spel en een oorlog.

Als marktleider nemen we de verantwoordelijkheid de ACM te helpen bij het duiden van aanbod en tarieven. Dat we een integere tariefstelling hanteren wordt nu nogmaals door de ACM bevestigd, zegt Essent. 'Bij Essent staat voorop dat we onze klanten rust en stabiliteit willen brengen, ondanks de aanhoudende onzekerheid op de energiemarkt. Daar ligt komende periode onze prioriteit.'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.