Ads Top

VinES gaat samen met Li-Cycle batterijen recyclen

VinES Energy Solutions, een bedrijf uit de Vingroup dat gespecialiseerd is in onderzoek, ontwikkeling en productie van geavanceerde batterijen voor mobiliteits- en energieopslagtoepassingen, en Li-Cycle Holdings Corp., een marktleider in het ter
ugwinnen van lithium-ion batterijen en de toonaangevende recycler van lithium-ion batterijen in Noord-Amerika, kondigen de lancering aan van een wereldwijde samenwerking voor het recyclen van batterijen.

In het kader van de nieuwe samenwerking onderzoeken de bedrijven wereldwijde recyclingoplossingen voor VinES en VinFast, EV-fabrikant die deel uitmaakt van Vingroup. Het nieuwe partnerschap zal VinES en VinFast ondersteunen bij het creëren van een gesloten toeleveringsketen voor batterijen om hun milieudoelstellingen te verbeteren en bij te dragen aan de wereldwijde elektrische revolutie met groene mobiliteitsoplossingen. Het zal ook wederzijds gunstige wereldwijde samenwerkingen tot stand brengen met alle partijen en de relatie van Li-Cycle met toonaangevende fabrikanten van batterijen en elektrische voertuigen (EV) versterken.

Naast een aanzienlijk productiecomplex in Vietnam, heeft VinFast in maart 2022 plannen aangekondigd om een grote EV-productiefaciliteit in North Carolina te bouwen. VinFast kreeg een stimuleringspakket van $ 1,2 miljard van de staat North Carolina en verwacht $ 2 miljard te investeren in de eerste fase van de bouw van het project. De fabriek heeft een capaciteit van 150.000 voertuigen per jaar. VinES verwacht zijn huidige capaciteiten voor batterijproductie in Vietnam te blijven uitbreiden en onderzoekt uitbreiding naar internationale markten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.