Ads Top

800 ondernemers krijgen bespaartips

Zo’n 800 ondernemers in de Utrechtse binnenstad krijgen de komende maand bezoek van bespaarteams die namens de gemeente ondernemers helpen met energie besparen.

Naast handige bespaartips biedt de gemeente samen met Centrummanagement Utrecht ook een deurbordje aan. Met dit bordje kan een ondernemer aangeven dat de zaak open is, maar dat de deur dicht is om energie te besparen.

Met het oog op de hoge energieprijzen en de naderende winter proberen horeca en winkels al van alles te doen om de energierekening omlaag te brengen. Een makkelijke, maar zeer effectieve manier om energie te besparen is de deur zoveel mogelijk dicht houden. Ook lampen of reclameverlichting uit doen na sluitingstijd of de terrasverwarming vervangen door dekens of (elektrische) kussens scheelt op de energierekening.

Met de bezoekjes in de binnenstad wil de gemeente Utrecht zo veel mogelijk ondernemers stimuleren om ook andere energiebesparende maatregelen te treffen. Denk aan het vervangen van de verlichting door led, isolatie of het duurzaam inregelen van de verwarming of installaties. Ondernemers kunnen hiervoor het energieloket van de gemeente gratis om hulp vragen voor advies op maat, handige hulpmiddelen en financiering.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.