Ads Top

P+R Gieten is de eerste locatie voor elektrische deelauto’s in provincie Drenthe en Groningen

Provincie Drenthe, Regio Groningen – Assen en Century Autogroep zijn gestart met een proef met deelauto’s op dertien locaties in Groningen en Drenthe. De elektrische deelauto’s komen bij verschillende hubs langs de A28/N34 (zoals P+R Haren, Annen en Borger) en in dorpskernen zoals Grolloo, Zuidlaren en Eelde te staan.

De eerste deelautolocatie op P+R Gieten is feestelijk geopend op donderdag 27 oktober. Op iedere locatie komt in eerste instantie één deelauto.

Op donderdag 27 oktober werd officieel de eerste volledig elektrische deelauto op locatie P+R Gieten onthuld door wethouder Ivo Berghuis van gemeente Aa en Hunze. De auto is nu ook te gebruiken voor reizigers en inwoners van de omliggende dorpen.

De betrokken partijen zetten zich gezamenlijk in om toe te werken naar een meer duurzaam en bereikbaar landelijk gebied. Het doel van de pilot is dan ook te ondervinden hoe deelmobiliteit hierin een rol kan spelen. Volgens de partijen zijn de deelauto’s een belangrijke toevoeging op het mobiliteitsaanbod van beide provincies. Zo kan de deelauto een overstap naar elektrisch rijden gemakkelijker maken en zijn de tarieven gunstig doordat de deelauto door meerdere bestuurders kan worden ingezet.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.