Ads Top

Meer elektrische bestelwagens de weg op

Ondernemers stappen steeds vaker met subsidie over op een elektrische bestelwagen. Het jaarlijkse beschikbare subsidiebudget voor de aanschaf van dergelijke voertuigen is op. In totaal komen er via deze regeling dit jaar ruim 5500 elektrische bestelwagens op de weg bij. In totaal was er 22 miljoen euro beschikbaar.

De subsidieregeling loopt tot en met 2025 en wordt ieder jaar opnieuw opengesteld. Voor 2023 stelt staatssecretaris Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) 33 miljoen beschikbaar.

Nederland werkt toe naar een mobiliteitssector zonder uitstoot. Onze inzet is om in 2030 de uitstoot van alle sectoren tezamen met ten minste 55 procent gereduceerd te hebben ten opzichte van 1990. Schoon vervoer helpt dat doel te bereiken. Een elektrische bestelwagen is daar een voorbeeld van. Het kabinet wil ondernemers helpen over te stappen, bij voorkeur op het moment dat ze toch al van plan waren om een ander voertuig te kopen.

Op dinsdag 10 januari wordt de subsidieregeling voor 2023 opengesteld. Ook volgend jaar is het maximale bedrag per bestelwagen 5.000 euro. Totaal is in 2023 33 miljoen beschikbaar voor ondernemers die overstappen naar een elektrische bestelwagen. Dit geldt voor alle nieuwe bestelwagens, koop of lease.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.