Ads Top

Energielabel bij aanschaf witgoed steeds belangrijker

Nederlanders die online een nieuwe wasmachine, koelkast of vriezer zoeken, letten daarbij momenteel massaal op het energielabel. Waar een jaar geleden slechts een op de twintig vergelijkers op het energielabel filterde, is dat inmiddels ruim een op de zeven: een toename van 181 procent. Dat blijkt uit cijfers van Slimster, één van ‘s lands grootste witgoedvergelijkers. De naderende invoering van een verbruiksplafond op energie lijkt de voornaamste reden te zijn.
 
Wie zich tot voor kort online oriënteerde op een nieuwe koelkast, vriezer of wasmachine filterde daarbij vooral op zaken als merk, prijs, type en afmetingen. Maar met name voor vriezers en koelkasten geldt dat het energielabel momenteel een van de meestgebruikte filteropties is. Zo filtert bijna een op de vijf Nederlanders die een nieuwe vriezer wil kopen op energielabel. Bovendien is het aantal Nederlanders dat speciale pagina’s over energiezuinige koelkasten bekijkt met meer dan 350 procent toegenomen.

Ook onder de wasmachinevergelijkers is een sterke toename te zien in het aantal gebruikers van het energielabelfilter: dat is bijna verdrievoudigd. Afgezet tegen het totale aantal vergelijkers blijft deze categorie met 5,8 procent een stuk achter bij de koelkasten en vriezers.

De Nederlandse consument zocht de afgelopen maand online ook veel op termen als ‘energielabel’ in het algemeen, ‘koelkast energielabel’ of ‘koelvriescombinatie energielabel’, zo laat Google Trends zien.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.