Ads Top

Ruim 18 miljoen voor extra energiebesparende maatregelen voor Rotterdamse minima

Steeds meer Rotterdammers kampen met hoge energierekeningen door de stijgende energieprijzen. Om huurders en woningeigenaren met een laag inkomen tegemoet te komen biedt de gemeente extra maatregelen gericht op het energiezuiniger maken van hun woning. Hiervoor is 18,6 miljoen euro Rijksgeld beschikbaar.

De Rijksuitkering is bedoeld voor zowel huurders als voor woningeigenaren met een laag inkomen. Omdat de urgentie groot is, zijn de energieklussers vorige maand al gestart. Zij geven advies en brengen direct energiebesparende maatregelen aan in de woning. De aanvragen voor energieklussers gaan erg hard, zij voorzien in een behoefte.

Vanaf december kunnen huurders van particuliere eigenaren of huiseigenaren gebruik maken van ‘Waterzijdig inregelen’. Dit is het instellen van radiatoren waardoor er precies genoeg warm water door de radiatoren gaat om de woning goed te verwarmen. Dit bespaart kosten. Ketelbinken en Wijk Energie Werkt voeren het uit, zij werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De Energiebank organiseert vanaf december informatiebijeenkomsten voor groepen bewoners over energiebesparing; energiecoaching. Bewoners wisselen tips uit en krijgen kleine energiebesparende producten. Opzoomer Mee gaat dit najaar als proef in vijf straten in Feijenoord met buurtbewoners in gesprek over energiebesparing. Ze werken hierin ook samen met de Energiebank. De komende maanden volgen nog meer maatregelen waar Rotterdammers met een laag inkomen gebruik van kunnen maken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.