Ads Top

PMT breidt aantal woningen met hoogste energielabel uit

Pensioenuitvoerder MN en BAM Wonen hebben overeenstemming bereikt over de verduurzaming van nog eens 906 huurwoningen in de portefeuille van Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT). De woningen gaan van een gemiddeld energielabel naar het hoogste label A++.

PMT werkt al jaren aan de reductie van CO2-uitstoot van zijn totale beleggingsportefeuille tot netto nul in het jaar 2050. Het is een van de manieren waarop PMT bijdraagt aan het doel om de opwarming van de aarde te beperken tot maximaal 1,5 graden, zoals is afgesproken in het Akkoord van Parijs.

De Nederlandse vastgoedportefeuille van PMT, met een waarde van 2,7 miljard euro (halverwege 2022) speelt hierin een belangrijke rol. Al sinds 2011 verduurzaamt PMT de in zijn bezit zijnde bestaande woningen. Inmiddels zijn er circa 1.500 woningen verduurzaamd en is meer dan 93% van de portefeuille voorzien van een A-label of beter. Onze nieuwe woningen zijn allemaal gasloos en hebben een groen label.

De komende jaren gaat BAM Wonen voor PMT nog eens 906 woningen verduurzamen. Deze gaan van energielabel C en D naar gemiddeld een A++. Dat betekent dat er nieuwe beglazing wordt geplaatst, extra isolatie van de bouwkundige schil en het plaatsen van energie efficiënte installaties zoals CO2 gestuurde afzuiging en een hybride ketel. Begin 2023 staat de uitvoering van de eerste projecten gepland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.