Ads Top

Komend jaar 8,5 miljoen om Amsterdamse woningen te isoleren

Amsterdam trekt het komende jaar al 8,5 miljoen euro uit om zoveel mogelijk Amsterdamse woningen beter te isoleren. Het geld moet terechtkomen bij mensen die hier zelf niet de middelen voor hebben. Daarnaast investeren we extra in het begeleiden van Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) om hun woningen te isoleren en duurzamer te maken.

Door de stijgende energieprijzen hebben steeds meer Amsterdammers moeite om hun rekeningen te betalen. Het energieplafond en de energietoeslag helpen, maar het is niet voor iedereen voldoende.

De gemeente begint met huishoudens met een laag inkomen en een hoog energieverbruik.

De energiebespaarservice is echt maatwerk. De bewoners krijgen de producten gratis. Denk aan tochtstrips, radiatorfolie, raamfolie, waterbesparende douchekoppen en ledlampen. Ook de installatie is gratis.

De gemeente gaat ook VvE’s helpen met isoleren. Meer dan de helft van de woningen in de stad is onderdeel van een VvE. Het gaat om 240.000 woningen, verdeeld over ongeveer 21.500 verenigingen. Voor veel VvE’s is het lastig om met alle bewoners afspraken te maken over isolatie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.