Ads Top

Meer dan duizend bedrijven zonder stroom in Noord-Holland

Het stroomnet in Noord-Holland is zo verstopt, dat meer dan duizend bedrijven en andere grote instellingen geen aansluiting meer kunnen krijgen. Zij kunnen daardoor niet verhuizen, uitbreiden en verduurzamen.

De situatie in Noord-Holland is dramatisch, en er zijn geen kant- en- klare oplossingen waarmee de regio op korte termijn uit de brand geholpen is, zegt Edward Stigter, gedeputeerde Klimaat en Energie provincie Noord-Holland.

De provincie Noord-Holland zet naar eigen zeggen alles op alles om deze problemen aan te pakken. 'Als eerste lossen wede belangrijkste knelpunten in het elektriciteitsnetwerk zo snel mogelijk op door beter samen te werken en procedures beter te stroomlijnen. Tegelijk kijken we naar mogelijkheden om het net te ontlasten door bijvoorbeeld energie te besparen en proberen we slimme oplossingen uit om bijvoorbeeld stroom te delen. En we werken aan een ontwerp voor nieuwe energienetwerken die ook in de toekomst de vraag en het aanbod van de verschillende soorten energie aankunnen.'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.