Ads Top

Drenten kunnen subsidie voor isolatie aanvragen

Drentse woningeigenaren met een inkomen rond het sociaal minimum kunnen vanaf vandaag op www.gewoonzodrenthe.nl/subsidie nagaan of ze in aanmerking komen voor subsidie voor isolatie. Wie de drie vragen op de website met ja kan beantwoorden, kan zich aanmelden voor subsidie voor spouwmuur- en/of bodemisolatie.

Bij aanmelding dienen woningeigenaren een eigendomsbewijs van hun woning en het maximum geregistreerd inkomen bij te voegen. De subsidie bedraagt maximaal 2.500 euro voor isolatiemaatregelen. Dit bedrag komt niet op rekening van de woningeigenaar zelf, maar gaat rechtstreeks naar het bedrijf dat de isolatiemaatregelen uitvoert. In de meeste woningen kan voor dit bedrag de gehele isolatiemaatregel uitgevoerd worden.

De subsidie is bedoeld voor inwoners met een koopwoning en een maximum inkomen per jaar van 21.335 euro bij een woning met één eigenaar of 29.589 euro bij een woning met meerdere eigenaren. Na aanmelding neemt een isolatie-adviseur contact op voor een afspraak en komt langs om te kijken welke vorm van isolatie geschikt is voor de woning. Vervolgens zorgt deze adviseur voor een offerte en het indienen van de aanvraag samen met de woningeigenaar.

In totaal is 2 miljoen subsidie beschikbaar voor het uitvoeren van spouwmuur- en bodemisolatie in Drenthe. Hiervan is 1 miljoen beschikbaar gesteld door provincie Drenthe en 1 miljoen door de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.