Ads Top

Radar vanavond over HEM, prijsplafond en Budget Energie

Het consumentenprogramma Radar gaat vanavond grotendeels over de energiecrisis. Mensen met blokverwarming hebben geen voordeel bij het prijsplafond. Bij blokverwarming wordt het complex door één centrale ketel verwarmd en dit verbruik wordt op één grote hoop gegooid. De overheid heeft tot nu toe de grootste moeite met het vinden van een oplossing voor deze groep mensen. Maar hoe lang moeten ze nog wachten? Pieter Omtzigt reageert in de studio.

Een vast contract met variabele tarieven en vervolgens een opzegboete van 15 procent rekenen: de werkwijze van energiemaatschappij HEM. Klanten zitten daardoor in een wurgcontract en moeten bij een overstap naar een andere leverancier boetes tot wel 30.000 euro betalen. Radar sprak eerder minister Jetten. Die zei toe het dossier op te pakken met de ACM. Zit er al schot in de zaak?

Budget Energie saldeert de stroom van de zonnepanelen van haar klanten maandelijks in plaats van jaarlijks. Dat kan je als klant honderden euro’s kosten. Zowel minister Jetten voor Klimaat en Energie als de Autoriteit Consument & Markt (ACM) zeggen dat dit niet de bedoeling is. Vereniging Eigen Huis heeft de energiemaatschappij opgeroepen om jaarlijks te gaan salderen. En de Consumentenbond heeft Budget Energie uit de energievergelijker gehaald. Gaat Budget Energie nu toch iets doen aan maandelijks salderen? 

Uitzending maandag 7 november 20:30 uur op NPO1

1 opmerking:

Mogelijk gemaakt door Blogger.