Ads Top

Hoogste windturbine van België wordt in Gent gebouwd

ENGIE en waste-to-product organisatie Renewi hebben een vergunning verkregen voor de bouw van een windturbine op het terrein van Renewi in de haven van Gent. De vergunning is geldig voor een windturbine met een maximale tiphoogte van 242,5 meter – de hoogste tot nu toe op het Belgische vasteland.

Dankzij deze turbine zal Renewi ongeveer 75 procent van zijn elektriciteitsbehoefte kunnen dekken met lokaal geproduceerde hernieuwbare stroom.

Dankzij snelle technologische ontwikkelingen worden windturbines steeds groter en efficiënter, wat het mogelijk maakt om het hernieuwbare energiepotentieel van bedrijventerreinen zoals dat van Renewi optimaal te benutten. Daarom hield ENGIE rekening met de dimensies van de nieuwste en grootste modellen van windturbines voor gebruik op vasteland en vroeg het een vergunning aan voor een windturbine met een tiphoogte van 242,5 meter en 155 meter rotordiameter.

De nieuwe windturbine van om en bij  de 4,5 MW zal naar verwachting jaarlijks zo’n 13 000 000 kilowattuur elektriciteit opwekken, wat ongeveer overeenkomt met het jaarverbruik van 4300 gezinnen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.