Ads Top

Energietransitie bedrijventerreinen start met 2e pilot in Lelystad

In het Klimaatakkoord is afgesproken dat over 30 jaar huizen en bedrijven alleen nog gebruik maken van duurzame energie. Dat wil zeggen dat dan geen aardgas meer wordt gebruikt. Dat heeft ook grote impact op de bedrijven in Lelystad.

energiebronnen. Lelystad start daarom met een tweede pilot op bedrijventerrein Oostervaart. Een eerste pilot op Noordersluis loopt al.

Voor bedrijven op bedrijventerreinen liggen veel kansen en mogelijkheden; voor elk bedrijf afzonderlijk maar ook in een gezamenlijke aanpak. De gemeente wil bedrijven in dit proces ondersteunen en hanteert een maatwerkaanpak voor de verschillende bedrijventerreinen.

Per locatie wil de gemeente samen met de bedrijven of een vertegenwoordiging onderzoeken wat er nodig is om de energietransitie te kunnen maken, welke technologieën mogelijk zijn en wat de energiebehoefte en het energieverbruik is. De gemeente Lelystad heeft adviesbureau Enodes gevraagd om de energiesituatie van de bedrijven op Noordersluis en Oostervaart in kaart te brengen en het draagvlak van bedrijven voor energiebesparing en aardgasvrije bedrijventerreinen te onderzoeken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.