Ads Top

Start waterstoftesten in Delft

De afgelopen weken vonden de eerste testen met waterstof plaats op The Green Village op TU Delft Campus.

Alliander, Enexis Groep en Stedin hebben op dit fieldlab een testomgeving gecreëerd, de WaterstofStraat, waar praktisch onderzoek wordt gedaan naar waterstofgas als duurzaam alternatief voor aardgas.

Hier doen de regionale netbeheerders kennis en ervaring op met het beheer en onderhoud van een waterstofnet in een gebied waar mensen wonen en werken. Er worden andere partijen uitgenodigd om samen met de netwerkbedrijven de mogelijkheden van waterstof te onderzoeken.

Waterstof kan een alternatief zijn voor locaties waar andere duurzame alternatieven zoals all-electric en warmtenetten geen goede optie zijn. Denk bijvoorbeeld aan historische binnensteden waar niet genoeg ruimte is of waar de bebouwing zich niet leent voor warmtepompen en/of warmtenetten.

Onderzocht wordt bijvoorbeeld hoe het gebruik van waterstof werkt in relatie tot andere systemen en hoe aan alle veiligheidsaspecten wordt voldaan.

Daarnaast wordt hier onderzocht welke wet- en regelgeving aangepast moet worden en welke nieuwe wetten en regels nodig zijn om waterstof in de praktijk te kunnen gebruiken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.