Ads Top

Groendus gaat voor verduurzaming zakelijke energiemarkt

Groendus is een nieuw energienetwerk, gevormd uit vijf gespecialiseerde energiebedrijven die hun krachten bundelen om de energiemarkt te vernieuwen. Onder leiding van CEO René Raaijmakers en Jeroen de Haas voegen Greenspread, Rooftop Energy, Solaris Industria, CT Energy en Ealyze zich samen als Groendus.

Het doel is om de energietransitie te versnellen. Door een vernieuwende integrale aanpak op slim besparen, zelf opwekken en direct in- en verkopen helpt Groendus zakelijk Nederland op weg naar 100% schone energie.

Het is tijd voor fundamentele veranderingen in het energiesysteem, stelt oprichter Jeroen de Haas. 'Er is een flinke beweging gaande richting een CO2-neutrale toekomst. De vraag naar elektriciteit stijgt: we kiezen steeds vaker een auto op batterij in plaats van brandstof en verwarmen meer en meer op elektriciteit. Dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee, want het sterk toenemende aanbod van schone energie is weersafhankelijk en daarmee volatiel. De mismatch van vraag, aanbod en timing zorgt ervoor dat er nu nog grijze stroom ingezet moet worden op momenten dat schone energie simpelweg niet leverbaar is.'

De oplossing ligt voor een groot deel in het stimuleren van energieverbruik op hetzelfde moment als dat het wordt opgewekt. Dit vergt een andere, meer integrale aanpak dan vandaag de dag gangbaar is.

Op de energiemarktplaats van Groendus worden per uur matches gemaakt tussen lokale in- en verkopers. Helder en transparant, zonder tussenkomst van traditionele energieleveranciers. Daarnaast ontwikkelt en financiert Groendus opweksystemen bij de klant, zodat ondernemers maximaal gebruik maken van hun eigen opwekpotentieel. Een data gedreven bespaarplan zorgt dat er geen onnodige energie verbruikt wordt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.