Ads Top

Rotterdam start campagne voor verduurzamen stad


Deze week start de gemeente Rotterdam de campagne ‘Power voor Rotterdam’. Met deze campagne roept de gemeente Rotterdammers, ondernemers, scholen en sportverenigingen op om juist nu te verduurzamen. De gemeente stelt een veelheid aan subsidies, leningen en gratis adviezen beschikbaar om daarbij te helpen.

In de campagne staan Rotterdammers, VvE’s, ondernemers, scholen en sportverenigingen centra

Voor ondernemers op bedrijventerreinen stelt de gemeente energievouchers beschikbaar. Een ondernemer heeft de keuze uit drie mogelijkheden. De energievoucher kan ingezet worden voor het uitvoeren van een energiescan met een advies voor verduurzaming van het pand.

Een andere mogelijkheid is het laten uitvoeren van een dakscan waarmee het potentieel voor zonnepanelen in beeld wordt gebracht, inclusief een businesscase. De derde optie is hulp bij het uitvoeren van energiebesparingsmogelijkheden. Het maximale bedrag per ondernemer bedraagt 700 euro voor één van de drie genoemde opties.

Met de persoonlijke lening kunnen huiseigenaren maximaal 25.000 euro lenen en met de verzilverlening maximaal  65.000 euro. De verzilverlening is gekoppeld aan de overwaarde van het huis.

Ook voor VvE’s, ondernemers uit het MKB en maatschappelijke organisaties zoals scholen en sportverenigingen komt een dergelijke lening beschikbaar. Vv

Op duurzaam010.nl staat alle informatie over Power voor Rotterdam.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.