Ads Top

Amsterdams bedrijf Recoy wint innovatie challenge Alliander

Het Amsterdamse bedrijf Recoy heeft de tweede innovatie challenge van netwerkbedrijf Alliander gewonnen. De Amsterdammers zien kansen om het stroomverbruik tijdens zonuren significant te verhogen met elektrische boilers in het middenspaningsnet. De oplossing van Recoy kan bijdragen aan een efficiënter gebruik van het elektriciteitsnet en het voorkomen van knelpunten.

Begin januari heeft Alliander ondernemers, uitvinders en vernieuwers op het online platform Starthubs uitgedaagd om oplossingen te bedenken om de elektriciteitsvraag tijdens zonuren te verhogen. Op zonnige momenten wekken zonnepanelen inmiddels veel meer stroom op dan dat er verbruikt wordt. Hierdoor ontstaan knelpunten op het elektriciteitsnet. 

Oplossingen om de elektriciteitsvraag van de grote verbruikers van elektriciteit zoals glastuinbouwers, datacenters en fabrieken te verplaatsen naar, of te vergroten tijdens, de uren dat de zon volop schijnt, kunnen het ontstaan van knelpunten voorkomen. Als het aanbod van zonne-energie lokaal kan worden weggestreept tegen de vraag naar stroom, dan kan het elektriciteitsnet de grote hoeveelheden opgewekte zonnestroom veel beter aan. De oplossing van Recoy draagt hieraan bij.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.