Ads Top

Groningen neemt weer waterstofauto in gebruik

Na 14 waterstofvoertuigen die veelal worden gebruikt door Stadsbeheer, voegt de gemeente Groningen een nieuwe waterstofauto toe aan haar wagenpark: de dienstauto van het college van burgemeester en wethouders. Daarmee zet de gemeente weer een stap in haar ambitie voor een volledig duurzaam en emissieloos wagenpark.

De komende maanden heeft de gemeente één van de eerste exemplaren van de vernieuwde waterstofauto van Toyota op proef: de Toyota Mirai. De Mirai, wat in het Japans ‘toekomst’ betekent, wordt ter beschikking gesteld door de Toyota waterstof dealer Louwman uit Groningen. Het voertuig wordt gebruikt voor de dienstreizen van het college van burgemeester en wethouders, waardoor ook zij dus nu volledig emissieloos reizen.

De Toyota Mirai is in eerste instantie drie maanden bij het college op proef. Daarbij bestaat het voornemen om bij positieve ervaring over te gaan tot aanschaf van de auto. Eind 2021 wil de gemeente zo’n 40 auto’s en machines op waterstof hebben rondrijden. Deze wagens rijden met name op groene waterstof geproduceerd door het zonnepark aan de Duinkerkenstraat.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.