Ads Top

Reefy winnaar van Offshore Wind Innovation Challenge 2020

De Nederlandse start-up Reefy heeft de vierde editie van de jaarlijkse Offshore Wind Innovation Challenge gewonnen. Tijdens een livestream op 4 maart 2021 kregen drie finalisten de kans om hun oplossing te pitchen voor een van de uitdagingen van deze editie ‘The Perfect Biodegradable Reef’ en ‘Efficient Biodiversity Monitoring’. Reefy’s modulaire, biologisch afbreekbare rifontwerp overtuigde de jury.

De jaarlijkse Offshore Wind Innovation Challenge wordt georganiseerd door de community van Offshore Wind Innovators van TKI Wind op Zee om een ​​snelle realisatie te realiseren voor een innovatieve oplossing voor een bestaande uitdaging waarmee de offshore windindustrie wordt geconfronteerd.

De uitdagingen voor de 2020-editie werden aangereikt door De Rijke Noordzee die op zoek was naar ‘The Perfect Biodegradable Reef’ en ‘Efficient Biodiversity Monitoring’ om de natuur in offshore windparken te verbeteren. De oplossingen voorgesteld door Reefy en Reefsystems voor de eerste uitdaging en door het Belgische onderzoekscentrum ILVO Vlaanderen voor de tweede uitdaging werden eerder geselecteerd uit 13 oplossingen die werden ingediend door nationale en internationale start-ups en organisaties. In aanloop naar de finale werkten de kanshebbers samen met de partners De Rijke Noordzee, Eneco en Van Oord om hun concepten te verbeteren.

Leon Haines en Jaime Ascencio van Reefy, een jonge Delftse start-up die een groene revolutie in de wereld van de maritieme infrastructuur wil ontketenen, waren de eersten die hun stabiele, hydrodynamisch geteste modulaire biologisch afbreekbare rifoplossing presenteerden. Het systeem van in elkaar grijpende eco-blokken zorgt vanaf de eerste dag voor een habitatcomplexiteit, maar evolueert in de loop van slechts een paar jaar naar een bloeiend biogenetisch rif. Het systeem kan worden aangepast aan de behoefte van de klant en een biologisch afbreekbaar schort maakt plaatsing op bestaande erosiebescherming of tussen het zand van de monopiles mogelijk.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.