Ads Top

Radicaal ontwerp Solar Team Twente: pijlvormige zonneauto op drie wielen

Solar Team Twente heeft de eerste ontwerptekeningen van de nieuwe Twentse zonneauto prijsgegeven. De nieuwe zonneauto is pijlvormig en krijgt slechts drie wielen.

De zonneauto’s van Solar Team Twente worden ontworpen voor de tweejaarlijkse Bridgestone World Solar Challenge in Australië, waarin studententeams vanuit de hele wereld strijden om het wereldkampioenschap. De reglementen voor de zonneauto’s wijzigen elk jaar, om zo studenten te stimuleren om te blijven innoveren. De race in Australië is dit jaar afgelast, maar de bouw van een winnende zonneauto gaat door.

De zonneauto gaat drastisch afwijken van de voorgangers. De nieuwe reglementen van de race openden veel mogelijkheden voor het ontwerp. De zonneauto's uit het verleden leken visueel erg veel op elkaar doordat de meesten het catamaranontwerp toepasten.

De nieuwe auto krijgt de vorm van een scherpe pijl. Terwijl de mechanische onderdelen van de auto bepalen of je de race uitrijdt, bepalen de aerodynamische eigenschappen hoe efficiënt en snel je dat doet. De luchtweerstand bepaalt hoeveel energie je nodig hebt om te rijden. De vorm van de auto heeft veel invloed op de luchtstroom rondom de auto en daarmee ook op de luchtweerstand. Hoe lager de luchtweerstand, hoe minder energie je nodig hebt en hoe sneller je kunt rijden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.