Ads Top

Provincie steunt samenwerken aan energietransitie

Op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem werken bedrijven, onderwijs en testcentra samen aan het bedenken, testen en ontwikkelen van nieuwe energietoepassingen. Provinciale Staten stemden in met het bijdragen van ruim 4,6 miljoen euro aan Connectr Energy innovation.

Op Connectr werkt de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) samen met ROC Rijn IJssel en TU Delft. Ook het Graafschap College is betrokken. Want het succesvol omschakelen naar duurzame energie vraagt om goed geschoold personeel en leidt weer tot nieuwe kennis. Met de bijdrage van de provincie doen zij onder andere onderzoek naar waterstoftoepassingen. En ontwikkelt het bestaande  Waterstoflab van de HAN zich verder. Bovendien kunnen alle opleidingen gebruikmaken van de testfaciliteiten van Connectr.

De bijdrage van de provincie gaat ook deels naar het nieuwe Europese testcentrum van ElaadNL. Daar kunnen bedrijven elektrische auto’s, bussen, trucks en de bijbehorende laadpalen testen. Ook deze testfaciliteit is voor anderen te gebruiken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.