Ads Top

VEH: Energierekening volgend jaar gemiddeld 56 euro hoger

Door hogere belastingen, netbeheerkosten en energietarieven stijgt de energierekening volgend jaar met gemiddeld 56 euro. Dit blijkt uit een inventarisatie van Vereniging Eigen Huis.

In 2017 stijgen de netbeheerkosten met gemiddeld 13 euro per huishouden, de belastingen nemen 23 euro toe, waarvan een groot deel komt uit een verhoging van de Opslag Duurzame Energie (ODE) met 36%. De variabele tarieven voor stroom en gas stijgen met gemiddeld 20 euro.

Tariefstijgingen voor gas en elektra gelden voor huishoudens met een variabel energiecontract. Voor consumenten met een vast energiecontract nemen alleen de netbeheerkosten en belastingen toe, in totaal dus met 36 euro,' zegt Maarten-Eeke van der Veen, belangenbehartiger bij Vereniging Eigen Huis.

De gas- en elektratarieven verschillen per leverancier. "Het gaat hier om een gemiddelde stijging. Hoeveel je eigen energierekening precies stijgt, of soms ook daalt, is dus afhankelijk van je energieleverancier," zegt Van der Veen.

Voor de berekening van de energielasten gaat Vereniging Eigen Huis uit van een stroomverbruik van 3.500 kilowattuur en 1.500 kuub gas per huishouden, per jaar.

1 opmerking:

 1. Nu ook nog de belastingen en netwerkbeheersonkosten, en gelukkig heb ik 3 jaren contract. Hiervoor stijgt ook nog vele zuivelproducten en voedingsproducten volop. Eerst vele jaren bezuinigen, en nu lekker vele consumenten prijzen nu op gans de lijk nog eens extra verhogen, hora hora. Zou loopt het allemaal extra lekker, en de economie zou hier dan beter van worden.


  Ik noem dit achtervoorste rijden, maar ja dat is zeker allemaal niet belangrijk, maar hier wordt de burger zijn uitgaven nu langs de andere kant wordt uitgehold, of het is precies het het was nog nietb genoeg, en nu nog eens langs de andere kant het nog even verschillen-
  de procenten op maandinkomen inleveren, of het zou opnieuw vanzelf-
  sprekend geworden.


  De economie draait nu even iets beter, of de inflatie en index aanpassing zal dit niet dezelfde index aanpassing percentage berekenen, zo slim zijn de politiekers wel, en indien bv, de index 4 % zou stijgen, zal je ook nooit diezelfde percentage op u maandloon ontvangen, maar wel maximum 2 % .Zal al deze exacte verhogingen, op u loonbriefje ook ontvangen, is mijn ogen zeker niet het geval zijn.


  Laat het maar lekker alles verhogen, zou beter voor de economie en belastingen zijn, maar wordt wel kortzichtig bekeken. De miljoenen burgers, en zeker de gepensoeneerde en invaliden en werklozen en uitkeringsgerechtigde, hebben wel degelijk heel veel moeten inleveren, en zeker pak meer dan de werkende bevolking.

  Waarom, omdat de Minister President Rutte zelf gezegd heeft, dat de niet werkende, nog teveel inkomen hebben, en niet echt gemotiveerd worden hierdoor.

  Antwoord hierop " de invaliden en gepensoeneerde het zwaards worden gepakt, en totaal geen sociaal beleid is, maar twee maten en gewichten bewust gemakkelijkshalve die met minsten 4 miljoen burgers zijn, ook volledig onder de zelfde kam te scheren, onvoorstelbaar al-
  allemaal, en dit zou dan het sociaal beleid moeten zijn, is achterste
  -voren werken, en dit met 2 gewichten en maten te werken, dat is de echte realiteit, en nu al 11 jaar al bezig is. Over gans de lijn is er al zoveel verhoogd, eerst de ziektepremie in 2006 nadien eigen bijdragen, die ondertussen ook al minstens vier keer verhoogt is, of het was allemaal nog niet genoeg en de klap op de vuurpijl, is dat er nog eventjes zware 5 bezuinigen zijn geweest, op 6 jaar, of eventjes en globale inlevering van gemiddeld, 37.30 % netto ingeleverd, dank u wel. Nu nog de deze verhogingen, want het inkomen is nog altijd te hoog.

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.