Ads Top

Provincie werkt mee aan energiescans Eemsdelta

Groningen Seaports en de Provincie Groningen gaan de industrie in Delfzijl en Eemshaven helpen met energie besparen. Groningen Seaports biedt hiervoor energiebesparingsscans aan. De Provincie Groningen draagt bij door in de pilotfase een deel van de financiering van de scans voor haar rekening te nemen. Bijkomend effect is dat de uitstoot vermindert en de energiekosten dalen.

In de periode 2016 - 2020 worden 10 tot 15 bedrijven onderzocht op besparingsmogelijkheden. De verwachting is dat de scans tot wel 30 procent energiebesparing op kunnen leveren. Voor bedrijven met processen die veel energie vragen, zoals de chemie- of metaalsector, vormen energiekosten een grote kostenpost en een concurrentiefactor.

Deze fabrieken hebben door hun omvang ook een hoge uitstoot van CO2. Het verlagen van energieverbruik zorgt ervoor dat bedrijven concurrerender worden, zodat werkgelegenheid in de regio Eemsmond behouden blijft. Wanneer minder fossiele grondstoffen worden verbrand, daalt ook de uitstoot.

Groningen Seaports heeft zich tot doel gesteld een duurzaam havengebied te zijn. De regionale overheden die aandeelhouder zijn in het havenbedrijf, hebben Groningen Seaports gevraagd zich maximaal in te spannen om CO2 emissies met 40 procent te verminderen en 2 procent werkgelegenheidsgroei per jaar te realiseren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.