Ads Top

GroenLinks wil schone economie in hele regio Zwolle

Zwolle moet het komend half jaar met de gemeenteraad èn de inwoners in debat gaan over duurzame energie. Dat wil in elk geval GroenLinks. Burgemeester en wethouders moeten de hete aardappel niet langer voor zich uitschuiven.

Op 15 december wordt tijdens het Regio Zwolle Congres gesproken over de branding (profilering) van de Regio Zwolle. GroenLinks vindt dat onze waterrijke en innovatief sterke regio alles in zich heeft om een duurzame topregio te worden. Groene energie, schone distributie en vervoer, biologische landbouw, duurzaam toerisme en een klimaatbestendige inrichting zijn daarbij sleutelwoorden. Daarom roepen volksvertegenwoordigers van de partij de bestuurders op om de Regio Zwolle te profileren als duurzame topregio met een schone economie.

De raads- en Statenleden vinden het van groot belang dat de samenwerking in de Regio Zwolle, een zogeheten 'lichte bestuurlijke constructie', democratisch is verankerd. Daarom willen zij dat de gemeenteraden en Provinciale Staten van de betrokken gemeenten en provincies uitspraken doen over de ambities van de Regio Zwolle.

GroenLinksers uit een aantal gemeenten en provincies die tot de Regio Zwolle behoren, hebben daarom de handen ineen geslagen. Het is het eerste gezamenlijk initiatief van volksvertegenwoordigers in de Regio Zwolle. De komende weken brengen GroenLinksers in de gemeenteraden en provinciale staten een zelfde voorstel in stemming, onder meer in Zwolle, Kampen, Dronten, Meppel en de provincies Overijssel, Flevoland, Drenthe en Gelderland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.