Ads Top

Patrick Lammers benoemd tot CEO van Essent

Patrick Lammers is per 1 januari 2017 de nieuwe CEO van Essent in Nederland. Hij was sinds 2012 Chief Commercial Officer (CCO) bij Essent. Frank Brichau, de huidige CEO van Essent België, volgt Lammers op als CCO in Nederland. Martin Muhr blijft CFO. Met de komst van Brichau wordt de board van Essent uitgebreid naar drie personen.

De uitbreiding van de board is ingegeven door de uitdagende groeiambities in Nederland en België. Patrick Lammers: “Het is onze ambitie om van Essent de leidende digitale energieleverancier in Nederland te maken. Wij willen onze klanten in staat stellen controle te nemen over hun energiehuishouden met digitale producten en diensten die gemak bieden en een positieve impact hebben op hun leven. Naar onze overtuiging zijn dit de ingrediënten die leiden tot een duurzamer energieverbruik in Nederland, zodat we de ingezette energietransitie samen met onze klanten kunnen waarmaken.”

Lammers leidde als CCO de commerciële activiteiten van Essent en haar merken energiedirect.nl, Powerhouse en Essent.be in de Benelux. Door zijn aansturing veroverden deze merken een stevige positie in hun markten en transformeerde Essent naar een flexibele retail organisatie. Voordat hij toetrad tot de board van Essent werkte Lammers onder meer bij Shell, Univar NV, Dyson en Powerhouse. Hij is momenteel voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Energy Data Services Netherlands (EDSN) namens de energieleveranciers en voorzitter van de Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum ‘s- Hertogenbosch.

Essent is onderdeel van innogy, het grootste duurzame energiebedrijf in Europa. Patrick Lammers vertegenwoordigt als Country Chair de activiteiten van innogy richting politieke en bestuurlijke relaties in Nederland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.