Ads Top

Allego en Vandebron passen tarieven laadnetwerk aan

Allego en Vandebron kondigen vandaag verlaagde tarieven aan voor het gebruik van het laadnetwerk en de geladen stroom. De verlaagde tarieven gaan per 1 januari 2017 in. De stroom van Vandebron wordt op duizenden Allego-laadpalen in Nederland goedkoper.

Allego verlaagt op zijn beurt de gebruikskosten van 75 snelladers voor elektrische auto’s in Nederland en België. Daarnaast maken Allego en Vandebron de prijsopbouw transparanter, door de kosten voor elektriciteit en infrastructuur separaat in beeld te brengen.

De afgelopen jaren zijn er verschillende prijsmodellen toegepast voor het gebruik van de laadpalen. Zo werd er bij de ene laadpaal per kWh afgerekend en bij de andere op basis van tijd. Om een tariefvergelijking voor de e-rijder zo eenvoudig mogelijk te maken, worden alle kosten van Allego terug gerekend naar een kWh-eenheid.

Ook wordt duidelijk gemaakt welk onderdeel van het tarief bestaat uit elektriciteit en welk deel van de kosten voor het gebruik van de infrastructuur. Allego brengt alleen een bedrag in rekening voor het gebruikmaken van haar infrastructuur. De energieleverancier op het laadnetwerk van Allego is Vandebron, die de energieverzorging doet en dus de energieprijs bepaalt. De kosten zijn direct inzichtelijk in de Smoov app of terug te vinden op www.vandebron.nl/watkostladen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.