Ads Top

Energie neutrale Audi Experience in Alkmaar

Op het bedrijventerrein De Boekelermeer in Alkmaar bouwt de Martin Schilder Groep een nagenoeg energie neutrale vestiging. Deze Audi Experience krijgt o.a. warmte- en koude opslag, ruim 1000 zonnepanelen en voldoet aan de strengste milieueisen. De CO2-uitstoot gaat met 60 procent omlaag. Ook op het gebied van klantcontact en de werkplaats bevat de Alkmaarse Audi-vestiging veel innovaties. Zo kunnen klanten en relaties gebruik maken van 4 flexwerkplekken en een boardroom. De opening van de Audi Experience is op 9 februari 2017.
 
Dankzij het gebruik van de zonnepanelen, warmte- en koude opslag in de grond (170 meter diep), hoogwaardige isolatie en led-verlichting hoeft het 2.400 vierkante meter grote complex niet met gas te worden gestookt. De zonnepanelen wekken jaarlijks 145.000 kWh aan stroom op. Dat is voldoende om 42 eengezinswoningen één jaar van stroom te voorzien.

Vanwege de toename van het elektrisch rijden kiest de Martin Schilder Groep ook in de werkplaats voor duurzame innovaties. Algemeen directeur Ruud Schilder: "Ons pand krijgt de modernste technologie voor onder meer het opslaan en laden van energie, accu's en hoog- en laagspanning. Onze bedrijfsvoering verandert als gevolg van het elektrisch rijden ingrijpend en die ontwikkeling zie je terug in het gebouw."

Als het om duurzaamheid gaat staat de Alkmaarse Audi-vestiging volgens woordvoerder Ard van den Eijnde van Audi Nederland aan de top: "Duurzame successen kunnen alleen worden gerealiseerd door verantwoord te ondernemen. Het nieuwe Audi-onderkomen van de Martin Schilder Groep in Alkmaar is daar een uitstekend voorbeeld van. Audi Alkmaar staat symbool voor energie neutraal en verantwoord ondernemen anno 2017 en getuigt van de wijze waarop Audi zijn duurzame strategie tot op regionaal niveau doorvoert."

De Boekelermeer in Alkmaar werd begin dit jaar mede vanwege de vele aandacht voor duurzaamheid en energie-innovaties uitgeroepen tot het beste bedrijventerrein van Nederland. De positieve uitstraling van het gebied zal door het Audi-project van de Martin Schilder Groep verder worden versterkt. Recent verwierf het bedrijf het officiële certificaat Erkend Duurzaam Plus van het Instituut voor Duurzame Mobiliteit. Met dit certificaat voldoet de Martin Schilder Groep aan de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED). Die vereist onder meer een 20 procent lager Europees energieverbruik in 2020.

Verder zijn er vernieuwingen doorgevoerd in het contact met de klant. Ruud Schilder: "We krijgen een ruim bemeten klantzone. Wachtende klanten kunnen gebruik maken van de flexibele werkplekken, die uitkijken over de werkplaats. Of zij kunnen met relaties vergaderen in een boardroom. Het aanschaffen van een Audi gebeurt op een nieuwe manier. Zo beschikken we over een speciaal ontworpen ruimte (Customer Private Lounge) waar klanten aan de hand van de laatste technologische ontwikkelingen hun eigen auto samenstellen en digitaal kunnen ervaren. Op die manier maken ze tot in de kleinste details kennis met hun Audi." 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.