Ads Top

Bijna 20 procent huishoudens heeft eind 2017 slimme thermostaat

Zo’n 10 procent van de Nederlandse huishoudens beschikt al over een slimme thermostaat. Omgerekend naar totale aantallen gaat het om 600.000 van deze apparaten. Nog eens 8 procent verwacht tussen nu en een jaar een slimme thermostaat aan te schaffen. Dat blijkt uit cijfers van Telecompaper.

Er is al een aantal leveranciers van slimme thermostaten actief in Nederland. Energieleverancier Eneco verkocht tot dusver 320.000 stuks van zijn slimme thermostaat Toon en mikt op een miljoen verkochte Toons aan het einde van volgend jaar. Dat is overigens inclusief de Belgische markt. De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) biedt de slimme thermostaat Anna, maar het bedrijf kan niet zeggen hoeveel stuks daarvan al zijn verkocht. Energieleverancier Essent is sinds twee jaar de exclusieve energiepartner van Google-onderdeel Nest Labs, dat ook slimme thermostaten levert.

KPN introduceerde twee maanden geleden een slimme thermostaat in de markt als onderdeel van zijn SmartLife-aanbod. De thermostaat maakt gebruik van het Qivicon-platform, het IoT-platform dat Deutsche Telekom met een aantal partners aanvankelijk voor de Duitse markt ontwikkelde. Als onderdeel van zijn smart home-aanbod biedt Vodafone Eneco’s Toon.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.