Ads Top

'Einde van de hybride in Nederland'

De benzineauto maakt een comeback ten koste van de hybride-auto. Dat schrijft de NOS die verschillende experts raadpleegde.

Per 1 januari vervallen alle gunstige bijtellingstarieven voor hybrides. Vooral leaserijders zullen dan weer sneller voor auto's op alleen brandstof kiezen. "Volgend jaar is het helemaal voorbij met de hybride", voorspelt Martijn Versteegen van LeasePlan, marktleider in Nederland.

In de autobranche wordt verwacht dat de volledig elektrische auto ergens tussen 2018 en 2020 een doorbraak zal maken. Verschillende automerken hebben de afgelopen tijd nieuwe modellen aangekondigd.

1 opmerking:

  1. Jammer dat de NOS zo weinig verstand heeft van dit soort ontwikkelingen. Maar aan de andere kant klopt het wel dat de NOS een afspiegeling is van de nederlandse samenleving. Nederlanders hebben tenslotte ook nog steeds niets met duurzaam en de komende transitie.
    De NOS moet eerst eens stoppen met het gebruik van de term elektrische auto's, als het om hybrides gaat. Ja ik weet dat hybrides geheel of gedeeltelijk elektrisch aangedreven worden, maar het blijft een auto die voor het allergrootste deel met benzine aangedreven wordt. Vooral leaserijders zal het wordt zijn of de brandstof hun geld kost, want dat is toch gratis. Eigenlijk kun je zeggen dat de de hybrideauto een soort krampachtige laatste poging is van de gevestigde autoproducenten om toch maar zo lang mogelijk hun benzinemotoren te slijten en vooral dure slijtagedelen te kunnen verkopen als de auto's een beurt krijgen.
    Een hybride en/of benzineauto is niet te vergelijken met het feest dat ons over niet al te lange tijd te wachten staat. De volledig elektrische auto. Sneller, makkelijker, schoner en goedkoper. Er zijn nu al modellen die 630 km op 1 lading rijden, maar binnen 5 jaar zit dat zeker al op 800 km. Daarbij kost zo'n lading ongeveer 25 euro en duurt dat ca. 15 minuten.
    De aanschafprijs komt overeen met zo'n fossiele bak, maar de servicekosten, zijn beduidend lager. Kortom, nog 5 jaar wachten en dan eindelijk breekt de hemel open.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.