Ads Top

Prijs voor meest duurzame inkoop van vervoer naar Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden is in de prijzen gevallen: zij zijn de meest duurzame vervoersaanbesteders van Nederland. Dit blijkt uit de benchmark duurzaam aanbesteden van Natuur & Milieu. Natuur & Milieu zette Leeuwarden in het zonnetje.

Leeuwarden staat alleen voertuigen toe die rijden op groen gas of elektrisch, zo blijkt uit de aanbesteding. De benchmark had betrekking op de inkoop van leerlingenvervoer, WMO en eigen wagenpark. Leeuwarden behoort helaas wel tot de uitzonderingen: de meeste gemeenten scoren een onvoldoende op duurzaam inkopen. “Fijn dat de gemeente Leeuwarden het juiste voorbeeld geeft”, aldus Maarten van Biezen, hoofd Mobiliteit bij Natuur & Milieu.

De prijs werd uitgereikt op school It Twalûk in Leeuwarden. Wethouder Thea Koster ontving de prijs van Maarten van Biezen. “De gemeente Leeuwarden is trots op het feit dat het eerste is geworden in de benchmark. Wij blijven doorgaan met duurzaam aanbesteden”, aldus wethouder Thea Koster. Op de foto staan tevens de leerlingen die elke dag gebruik maken van het leerlingenvervoer en direct profiteren van schone lucht.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.