Ads Top

Essent blij met aandacht voor energiebeleid op lange termijn

Essent is blij met de Energieagenda van het Ministerie. Deze sluit aan bij een eerdere oproep van het bedrijf via de Transitiecoalitie tijdens de Klimaattop voor een langjarig klimaat- en energiebeleid via een klimaatwet, die investeringszekerheid biedt aan marktpartijen.

Innogy (moedermaatschappij van Essent) wil de komende jaren een blijvende bijdrage leveren aan de energietransitie in Nederland en Europa met wind op land, wind op zee, energiebesparing en innovaties op het gebied van decentralisering en digitalisering.

Essent vindt het wel belangrijk dat er aandacht is voor de betaalbaarheid van de energietransitie voor de consument. In de energieagenda wordt erkend dat de impact van de energietransitie op de energierekening onzeker is voor de lange termijn. Essent benadrukt dat een betaalbare energierekening van groot belang is, juist voor het draagvlak van de energietransitie. Essent gaat graag met de overheid in gesprek hoe de kosten van de energietransitie voor de consument beperkt kunnen worden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.