Ads Top

Zonnepanelen mogelijk op het Stadhuis Groningen

Het was geen gemakkelijke opgave: zonnepanelen plaatsen op het Stadhuis van Groningen zonder de monumentale status van het pand te verstoren. Toch was het college van B&W er veel aan gelegen om plaatsing te realiseren. Immers, de gemeente Groningen heeft een duurzaamheidsambitie en het energieneutraal maken van gemeentelijke gebouwen maakt hier onderdeel van uit. Bovendien geeft de gemeente hiermee het goede voorbeeld voor de inwoners van de stad.

Een extern adviesbureau deed onderzoek en gaf advies welke plekken het beste geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Ook werd advies ingewonnen bij de welstands- en adviescommissie. De conclusie is dat het mogelijk is om aan de westelijke en zuidelijke binnengevels van het monumentale pand aan de Grote Markt zonnepanelen te plaatsen. Het gaat in totaal om 82 panelen.

Met het plaatsen van de zonnepanelen op het Stadhuis levert de gemeente Groningen een bijdrage om in 2035 energieneutraal te zijn. Dat betekent, niet alleen maar afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen, maar vooral gebruik te maken van natuurlijke hulpbronnen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.