Ads Top

IKEA Group onafhankelijk van energie in Polen

De IKEA Group opereert tegen het einde van 2015 volledig energieneutraal in Polen dankzij de aankoop van een nieuw windmolenpark en de toezegging om er nog twee te kopen. In lijn met Zweden en de VS is de IKEA Group in Polen op weg om volledig op hernieuwbare energie te draaien en evenveel hernieuwbare energie uit bijvoorbeeld de wind en de zon te halen als er wordt verbruikt. Dit is onderdeel van het streven van de IKEA Group om tegen 2020 volledig onafhankelijk te worden van energie.

Als de in totaal zes windmolenparken in Polen eind 2015 volledig operationeel zijn, levert dit zo’n 473 gigawatt uur aan elektriciteit per jaar op. Samen met de warmteopwekking uit biomassa in fabrieken van de IKEA Group in Polen, produceert de IKEA Group evenveel hernieuwbare energie als er wordt verbruikt in al haar winkels, fabrieken, distributiecentra en kantoren in Polen.

 De IKEA Group heeft toegezegd wereldwijd 314 windmolens in negen landen te bezitten en heeft 700.000 zonnepanelen op haar gebouwen geïnstalleerd. Daarnaast heeft de IKEA Group 1,5 miljard euro gereserveerd om tot 2015 te investeren in wind- en zonne-energie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.