Ads Top

Minder zoekgebieden voor windturbines

De provincie Noord Holland wil dat ruimte tussen windturbines en gevoelige bestemmingen vergroot wordt van 500 meter naar 600 meter. Mochten PS hier op 2 maart toe besluiten dan heeft dit als gevolg dat de volgende locaties niet meer in aanmerking komen voor het plaatsen van windturbines:
Trambaan/Jan Eikenvaart in polder Wieringerwaard, Bobeldijk/Spierdijk/Berkhout en Venhuizen bij Drechterland.

Verder hebben de commissieleden gevraagd om de maatwerkregeling met betrekking tot de geluidsbelasting te verwerken in de Provinciale Milieu Verordening (PMV) en uit de Provinciale Ruimtelijke Verordening (PRV) te halen. Op deze wijze is het ook juridisch mogelijk om op het gebied van geluidsbelasting maatwerk te leveren. Deze aanpassing heeft geen (directe) gevolgen voor de bewoners van de voorlopige windturbinelocaties. Wel wordt er in deze variant in stillere gebieden naar maatwerk gezocht.

De voordracht waarin de voorstellen naar aanleiding van het amendement zijn verwerkt, wordt maandag 2 maart 2015 tijdens de Statenvergadering besproken. Wanneer PS akkoord gaan met de voordracht van GS, wordt de gewijzigde PRV en PMV samen met de gewijzigde beleidstukken officieel vastgesteld en bekendgemaakt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.