Ads Top

Nuon Solar Team start bouw Nuna8

Vijftien studenten van de TU Delft hebben zich vandaag – de dag voor de zonsverduistering - opgesloten in een loods van Weimo High Quality Composites in Aalsmeer. Zij ontwikkelen en bouwen hier de komende maanden ’s werelds snelste zonneracewagen. De studenten van het Nuon Solar Team verdedigen in oktober de wereldtitel tijdens de World Solar Challenge in Australië.

De World Solar Challenge is een race voor auto’s die rijden op zonne-energie. De wedstrijd vindt eens per twee jaar plaats en voert ruim 3000 kilometer dwars door Australië, van Darwin tot Adelaide. In 2013 werd het team wereldkampioen. Dit jaar start de race op 18 oktober.

Vandaag is het startsein gegeven voor de bouw van een compleet nieuwe zonneracewagen. Het eerste ontwerp is in het diepste geheim ontwikkeld. Vervolgens snijdt een gigantische frees de mal van de auto. Op basis van deze mal wordt de auto gebouwd. Het ontwerp is allesbepalend voor de snelheid van de auto. Teamcaptain Mark Hupkens is blij dat het startsein is gegeven. “Wij willen laten zien dat een klein land als Nederland groot is in innovatie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.