Ads Top

Slimme radiatorknop van WoonVeilig bespaart 46% op energie

WoonVeilig heeft een slimme, energiebesparende radiatorknop op de markt gebracht. Deze aanvulling op het smart home alarmsysteem maakt het mogelijk om in elke afzonderlijke ruimte van het huis de temperatuur te regelen via een smartphone, tablet of computer. De slimme radiatorknop past bovendien de temperatuur aan zodra het alarmsysteem van WoonVeilig wordt aan- of uitgezet.

De techniek om draadloos op afstand en op basis van de stand van het alarmsysteem de temperatuur per kamer in te stellen is nieuw. Slimme thermostaten, die verschillende energieleveranciers en andere bedrijven aanbieden, meten enkel de temperatuur en zetten de verwarming vervolgens in het hele huis aan of uit. Met de slimme radiatorknop kunnen gebruikers wereldwijd via de website of de app van WoonVeilig per kamer de temperatuur bepalen. Dit kan ook geautomatiseerd met een weekschema en gekoppeld aan het alarmsysteem. Zodoende staat de verwarming nooit meer onnodig aan.

Bovendien optimaliseert de slimme radiatorknop het gebruik van de verwarming door de watertoevoer via de radiatorkraan exact af te passen, zodat de kamertemperatuur precies gelijk blijft. Ook dit zorgt voor efficiënt gebruik van warmte. Verder detecteert het systeem een raam dat wordt geopend en zet het op zo'n moment meteen de verwarming uit. Alles bij elkaar levert dit een forse energiebesparing op tot 46 procent, afhankelijk van het type radiatorknop dat nu wordt gebruikt.*
Deze slimme radiatorknop is daarnaast een uitkomst voor huizen met stadswarmte en blokverwarming. Voor deze woningen bestonden nog geen slimme verwarmingsoplossingen.

De slimme radiatorknop betekent een verdere uitbreiding van het smart home alarmsysteem waarmee bewoners veiligheid, verlichting, apparaten en verwarming slim kunnen bedienen. Het slimme alles-in-één alarmsysteem zorgt voor een draadloze beveiliging van huizen en kantoren. Het kan op afstand eenvoudig worden geactiveerd en bekeken via de WoonVeilig app en website.
Ruim drie jaar geleden introduceerde het bedrijf de slimme stekker, waarmee via een mobiele app en op basis van het alarmsysteem verlichting of huishoudelijke apparaten kunnen worden in- en uitgeschakeld. Bij lampen en elektrische apparaten die onnodig aanblijven scheelt dat stroom, bij apparaten die op standby blijven staan zoals drogers, tv's en computers verkleint het daarnaast de kans op brand.

Consumentenmarkt
WoonVeilig gaat het smart home aanbod de komende jaren nog verder uitbreiden. Het bedrijf introduceerde in 2008 als eerste een draadloos en internetgestuurd alarmsysteem voor de consumentenmarkt. Mede door positieve aandacht in de media en lovende beoordelingen van gebruikers heeft WoonVeilig in de loop der jaren een flinke basis opgebouwd in Nederland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.