Ads Top

AMS, Shell en NWO zetten in op slimme energiesystemen

AMS, NWO en Shell gaan samenwerken in het onderzoeksprogramma Uncertainty Reduction in Smart Energy Systems (URSES). Door de betrokkenheid van AMS krijgen de onderzoekers nu de mogelijkheid hun potentiële innovaties te testen in de stedelijke context van de regio Amsterdam. AMS, het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions, werd vorig jaar werd opgericht door TU Delft, Wageningen UR en MIT.

Van het thuis opwekken van elektriciteit met zonnepanelen tot het aanhaken van de elektrische auto op het net: er is vraag naar meer intelligentie in het elektriciteitsnetwerk. Slimme energiesystemen zijn van groot belang voor een betrouwbare levering van energie en voor het betaalbaar houden van elektriciteit uit nieuwe energiebronnen.

NWO en Shell investeerden daarom vorig jaar samen 6,5 miljoen euro in onderzoeksprogramma URSES (Uncertainty Reduction in Smart Energy Systems). Multidisciplinair onderzoek naar technologieën, algoritmen en ICT moet bijdragen aan een versnelde ontwikkeling van slimme energiesystemen. Het gaat in totaal om elf onderzoeksprojecten bij verschillende Nederlandse universiteiten. Vijf daarvan worden uitgevoerd door de TU Delft.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.