Ads Top

Nieuwkomers grote winnaars Energie Awards

Het zijn vooral de nieuwkomers in de vrije energiemarkt die uitblinken bij de Pricewise Energie Awards 2014 - 2015. Grote winnaar is Energiedirect.nl, gevolgd door Greenchoice en E.ON.

Het is de eerste keer dat vergelijkingssite Pricewise in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction deze consumentenprijs uitreikt. De awards zijn tot stand gekomen op basis van ruim 1 miljoen prijsvergelijkingen door consumenten en meer dan 3.000 klantbeoordelingen van zowel overstappers als niet-overstappers. De winnaars scoorden de hoogste cijfers op basis van de (actie)tarieven op Pricewise.nl en de klanttevredenheid over informatievoorziening, klantenservice, facturatie en het overstapproces.

Hans de Kok, Directeur Pricewise: “De Energie Awards zijn een jaarlijks initiatief om consumenten onafhankelijk en transparant inzicht te geven in de prijs en kwaliteit van Nederlandse energieleveranciers. Tegelijkertijd willen we hiermee de leveranciers op scherp zetten en de onderlinge concurrentie in het belang van de consument versterken. Als de grootste energievergelijker van Nederland hebben wij het meest complete marktoverzicht van zowel klantbeoordelingen als tarieven, inclusief alle welkomstbonussen en actietarieven die vaak alleen via onze vergelijker aangeboden worden. We vinden het onze taak om deze informatie met de consument te delen.”

Na de 8,2 van Energiedirect.nl volgt Greenchoice met een 8,0. Met een verschil van minder dan een duizendste blijft E.ON Budget Energie nog net voor. De grote drie, Nuon, Essent en Eneco, zien we terug op respectievelijk plaats vijf, zes en tien. De Kok: “Hun lagere klassering en de sterke prestaties van de nieuwkomers zijn vooral het gevolg van prijsbeleid. Op kwaliteit ligt de top 10 dicht bij elkaar.”

Pricewise heeft het afgelopen jaar in samenwerking met Motivaction duizenden mensen gevraagd om hun energieleverancier te beoordelen op kwaliteit. Hoe helder en transparant is de leverancier in het geven van informatie? Hoe scoort de klantenservice? Klopt de facturatie? En hoe soepel verloopt het overstapproces? Hans de Kok: "Met een gemiddelde klantbeoordeling van 7,6 zien we dat in de hele markt de dienstverlening de afgelopen jaren sterk is verbeterd. Sterker nog, de dienstverlening van de Nederlandse energieleveranciers behoort tot de beste in Europa. Dit staat in groot contrast met de andere Europese markten waar Pricewise actief is. Zo zien we in Zuid-Europese landen veel minder concurrentie en transparantie als het om tarieven gaat. Vaak zitten deze markten flink op slot.”

Alle klantbeoordelingen zijn gecombineerd met de prijzen van meer dan 1 miljoen vergelijkingen die zijn aangeboden op Pricewise.nl. Directeur Hans de Kok: “De energiemarkt is enorm in beweging, met een groot aanbod van leveranciers. Wij zien dat ook productdifferentiatie, servicekwaliteit en vertrouwen een belangrijke rol spelen bij het keuzeproces. En hoewel prijs vaak de doorslag geeft, red je het in deze competitieve markt niet alleen met scherpe energietarieven. Anders stappen je klanten net zo makkelijk weer over.”


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.