Ads Top

Gratis opwaardering energielabel tijdens inloopavond

De gemeente Utrecht helpt haar inwoners met het omzetten van hun voorlopige energielabel. Utrechtse huiseigenaren die dit label kregen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, kunnen het gratis definitief laten maken tijdens een van de bijeenkomsten die de gemeente hiervoor organiseert. Ook kunnen zij een persoonlijk advies krijgen over energiebesparende maatregelen. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 24 maart van 17.30 tot 21.00 uur in het Stadskantoor. Andere bijeenkomsten volgen in april, mei en later dit jaar.

Adviseurs van (h)eerlijk wonen en Energie U helpen bewoners met hun label en bekijken meteen welke stappen huiseigenaren kunnen nemen voor een energiezuinige woning. Op basis van dit gesprek krijgen de huiseigenaren een persoonlijk advies, waarmee ze verder aan de slag kunnen. De gemeente ziet dit als een kans om met huiseigenaren in gesprek te komen over energiebesparing.  Wethouder Milieu en Duurzaamheid Lot van Hooijdonk: “Het energielabel geeft bewoners inzicht in de energietoestand van hun woning. We hebben gemerkt dat huiseigenaren het soms lastig vinden om hier iets mee te doen. Het aanbod van energiebesparende maatregelen is groot en kan daardoor onoverzichtelijk zijn. We helpen Utrechters graag om de eerste of volgende stap te zetten op weg naar een comfortabele en energiezuinige woning. ”

Tijdens de bijeenkomsten kunnen bewoners kennismaken met verschillende energiebesparende maatregelen zoals isolatiemateriaal, zonnepanelen of een zonneboiler. Ook zijn er energieambassadeurs aanwezig die meer kunnen vertellen over de initiatieven en collectieven in de diverse Utrechtse wijken. Bijvoorbeeld Energiek Tuindorp of Samen Solar Leidscherijn; beide bewonersinitiatieven die hun buren enthousiast willen maken voor energiezuinige maatregelen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.