Ads Top

Solar Team Twente presenteert ontwerp nieuwe zonneauto

Op 12 maart organiseert Solar Team Twente het evenement ‘Bring Design To Life’. Cabaretier Jeffrey Spalburg neemt de bezoekers mee in een interactieve wetenschapsquiz, geïnspireerd op de televisieprogramma’s ‘BNN Proefkonijnen’ en ‘De Nationale Wetenschapsquiz’. In deze quiz verzorgen docenten van Saxion en de Universiteit Twente proefjes die gerelateerd zijn aan de techniek in de zonneauto. Als hoogtepunt van de middag presenteert Solar Team Twente het design van hun nieuwe zonneauto. Met deze auto brengen zij hun droom, winst tijdens de World Solar Challenge in Australië, in vervulling. 

Om 15:30 uur begint voor genodigden het evenement ‘Bring Design To Life’. Tijdens een interactieve wetenschapsquiz worden diverse disciplines van Solar Team Twente toegelicht door docenten en professoren van Saxion en Universiteit Twente. Dit doen zij met spectaculaire proefjes over aerodynamica, elektronica en ook management en communicatie. Zo demonstreert Jurnan Schilder, docent van het jaar 2014/2015 aan UT, iets over trillingen. Arjan Meijerink (UT) demonstreert wat radiotechnologie inhoudt en Trynke Papa stelt een vraag over lucht- en rolweerstanden.

Als hoogtepunt van de middag wordt aan het einde van de interactieve wetenschapsquiz het ontwerp van de nieuwe zonneauto onthuld. Het design onderscheidt zich duidelijk van de voorgaande zonneauto’s van Solar Team Twente.

Op de ochtend van de ontwerppresentatie beleven vijftig kinderen samen met Solar Team Twente en Green Team Twente de kick-off van een innovatieve ontwerpwedstrijd, waarin zij de auto van de toekomst ontwerpen.
De kick-off start om 11:30 uur in het DesignLab. Kinderen van basisscholen OBS ’t Schöppert (Hengelo), Anna van Buren en de Paus Joannesschool (beide Enschede) doen mee. Later in het project worden deze ontwerpen uitgewerkt, samen met studenten van ROC van Twente, tot een rijdende zeepkist. De beide Twentse teams maken de kinderen op die manier enthousiast voor techniek. Eind juni vindt de finaledag in de vorm van een zeepkistenrace plaats.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.