Ads Top

Minister Kamp: ‘Oorzaak grootschalige stroomstoring Noord-Holland onderzoeken’

Er wordt onderzocht wat de oorzaak is van de grootschalige stroomstoring in Nederland die de regio Noord-Holland en Flevoland heeft getroffen. Ook wordt bekeken welke maatregelen getroffen moeten worden om een dergelijke stroomstoring in de toekomst te voorkomen. Dit onderzoek is direct opgestart door netbeheerder TenneT en DNV-GL. Dat laat minister Kamp vanavond in een reactie weten.

“De stroomstoring heeft aangetoond hoe belangrijk een betrouwbare energievoorziening is voor het functioneren van onze maatschappij en economie”, aldus Kamp. “Daarom wordt continu geïnvesteerd in onze energielevering. Zo worden momenteel nieuwe hoogspanningsverbindingen aangelegd in Noord-Holland, Brabant en Zeeland.”

Nederland heeft een zeer betrouwbaar landelijk elektriciteitsnetwerk. De zekerheid dat er stroom is voor burgers en bedrijven, is bijna 100 procent (99,995 %). De stroomstoring van vandaag is dan ook uitzonderlijk.

“Daar hebben de mensen vandaag helaas weinig aan gehad. Mensen in Noord-Holland en Flevoland zaten vast in treinen, metro’s en in liften en hadden te maken met stoplichten die niet werkten. In veel bedrijven kon men niet aan het werk. Dat is uitermate vervelend en schaadt onze economie. Daarom onderzoeken we hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen”, aldus Kamp.

De stroomstoring was één van de grootste in de afgelopen tien jaar in ons land. De stroomstoring is ontstaan bij werkzaamheden aan het 380KV station Diemen, waardoor het station automatisch uit veiligheidsoverwegingen werd afgeschakeld. Dat heeft tot gevolg gehad dat de stroom in grote delen van Noord-Holland uitviel. TenneT heeft het hoogspanningsnet hersteld. Liander heeft vervolgens gewerkt aan het herstel van het regionale net. Om 15.08 uur waren alle stroomverbindingen weer opgestart.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.