Ads Top

Gasunie medeondertekenaar ‘Green Deal HarvestaGG Noord-Nederland’

De ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu hebben met HarvestaGG, Gasunie en diverse andere partijen een Green Deal getekend die de bouw van een Green Goods Farm mogelijk moet maken. Het is de bedoeling dat deze innovatieve Green Goods Farm in de gemeente Vlagtwedde wordt gevestigd. In een Green Goods Farm wordt speciaal geteeld gras als een groene grondstof grootschalig verwerkt tot een reeks producten, zoals voedingseiwitten voor de veevoederindustrie, organische meststoffen, transportbrandstof, bio-LNG en bouwstenen voor bioplastics. De Green Goods Farm biedt directe werkgelegenheid aan 20 voltijdsbanen en indirect nog eens ca. 15. Ook biedt het mogelijkheden aan circa 200 akkerbouwers in de omgeving om een hoogwaardige grassoort toe te voegen als rustgewas aan hun teeltplan.

Belangrijk onderdeel in de  keten is de opwaarderings- en vervloeiingsinstallatie waarmee biogas kan worden omgezet in vloeibaar bio-LNG. LNG is in opkomst als schone brandstof in de transportsector, zowel over de weg als het water. Wout de Groot, manager Gasunie New Energy: “De plannen van HarvestaGG sluiten aan bij onze strategie en onze visie op de energie van de toekomst. We willen ermee laten zien hoe een geïntegreerd duurzaam energieconcept zich op commerciële schaal kan bewijzen. Naast zon en wind zal duurzaam groen gas een belangrijke rol spelen in de energievoorziening. Gasunie wil een actieve rol vervullen in het vergroten van het aanbod groen gas.”
- See more at: http://www.gasunie.nl/nieuws/gasunie-medeondertekenaar-green-deal-harvestagg-noord-nederland#sthash.twLribd5.dpuf

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.