Ads Top

Zonne-energie uit je auto in je huis

Een laadpaal waarmee je niet alleen je auto met zonne-energie op kan laden, maar ook kunt óntladen. Van de stroom uit de volle accu van je elektrische auto kan je dan je huis voorzien van electriciteit. Op 4 maart opende gedeputeerde Van Lunteren samen met leerlingen van de IpadParkschool in de Utrechse wijk Lombok het eerste ‘Vehicle2Grid energieopslagsysteem’ van Europa.

Het systeem is ontwikkeld door Nissan zorgt voor een hoger rendement op zonnestroom, vermindert stroompieken op het net en stimuleert elektrisch rijden. Eerder werd door de gemeente al een ‘slimme laadpaal’ van General Electric geopend.

Samen vormen de twee laadpalen de eerste bouwstenen van de Smart Solar Charging proeftuin waar de komende tijd nog meer nieuwe diensten op het gebied van zonne-energie aan toegevoegd zullen worden. Bijvoorbeeld een systeem om auto’s zongestuurd op te laden en een systeem dat de opbrengst van zonnepanelen voorspelt. Zestien grote en kleine bedrijven werken hierin samen met de gemeente en de provincie Utrecht.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.