Ads Top

Universiteit Utrecht doet licht uit tijdens Earth Hour

Het verlichte Universiteit Utrecht-logo op het dak van het Van Unnikgebouw - de blikvanger van het Utrecht Science Park - wordt zaterdag 28 maart gedoofd tussen 20.30 en 21.30 uur. Met het uitzetten van de ‘Sol’ in combinatie met de woorden ‘Universiteit Utrecht’ doet de Universiteit Utrecht dit jaar weer mee met Earth Hour om aandacht te vragen voor het duurzaam omgaan met de aarde.

Behalve het universiteitslogo wordt ook de verlichting gedoofd op de bovenste verdieping van parkeergarage P+R De Uithof op het Utrecht Science Park.

Op 28 maart doen miljoenen mensen en organisaties wereldwijd het licht uit tijdens Earth Hour. Daarmee geven zij het signaal af ze zich zorgen maken over de toekomst van onze aarde. En meer specifiek over de rol van klimaatverandering als één van de grootste bedreigingen voor onze natuur. De internationale Earth Hour-campagne wordt georganiseerd door het Wereld Natuur Fonds.

Sustainability, een van de vier strategische thema’s van Universiteit Utrecht speelt een belangrijke rol binnen onderzoek, onderwijs, valorisatie en bedrijfsvoering. De universiteit neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om in ecologisch, economisch en sociaal opzicht een actieve bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Ook ziet de Universiteit Utrecht het als onderdeel van haar maatschappelijke taak om studenten en medewerkers bewust te maken van de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, en middels onderzoek bij te dragen aan oplossingen voor deze uitdagingen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.