Ads Top

Energie-, afval, milieu- en waterbedrijven starten denktank

Tien organisaties starten het project CrossOver. 23 young professionals van Nederlandse nutsbedrijven gaan aan de slag om baanbrekende initiatieven te ontwikkelen voor de energie, water en afvalmarkt.

CrossOver is een samenwerkingsproject tussen Nederlandse energie, netwerk, afval- en waterbedrijven. 10 bedrijven doen mee: Alliander, Attero, Brabant Water, Enexis, Evides, GDF Suez, Waterbedrijf Groningen, WML en Westland Infra. Ze lopen tegen dezelfde problemen aan; zoals hoe kun je samenwerken met big data, hoe kun je personeel uitwisselen en hoe zet je innovaties om in acties? Ze hebben besloten om niet ieder het wiel opnieuw uit te vinden, maar om deze uitdagingen samen te lijf te gaan. Zo leren ze van elkaar, en ontstaan er nieuwe initiatieven. Wij geloven dat dit leerzaam is voor de deelnemers, nuttig voor de bedrijven en goed voor de Nederlandse economie in 't geheel.

Reinier Rutjens, waarnemend directeur van de Werkgeversorganisatie van Energie- en Nutsbedrijven (WENb) ziet het als “een unieke kans om echt een verschil te maken door samen te werken over de grenzen van bedrijven en sectoren heen. Deelnemers bouwen een duurzaam netwerk op buiten hun eigen organisaties. Maar belangrijker: inhoudelijk gezien schreeuwen de opdrachten om uitwisseling van kennis en een verfrissende blik.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.