Ads Top

Steeds meer deelnemers grootste zonnepanelenpark ZonneWIJde

De ZonneWIJde, het grootste zonne-energie crowdfundingproject van Nederland en een van de projecten van duurzame energieleverancier Greenchoice, gaat haar tweede fase in. In de eerste fase is tot nu toe 20 procent van het bedrag bijeengebracht om de Bredaase ZonneWIJde te gaan realiseren. De ZonneWIJde, een burgerinitiatief, is een groot zonnepark van 7.000 panelen dat langs de snelweg in Breda komt te liggen. In de volgende fase kunnen mensen nog steeds (delen van) zonnepanelen kopen. Naast particuliere deelnemers tonen ook grote organisaties interesse in deelname. 

Het bijzondere van ZonneWIJde is dat iedereen vanaf €25 kan meedoen, ook wie geen klant van Greenchoice is. Daarbij maakt de ZonneWIJde het ook voor mensen die geen geschikt eigen dak hebben, toch mogelijk om zonne-energie te benutten.

Initiatiefnemers en partners in ZonneWIJde, waaronder gemeente Breda, Greenchoice, Zonnepanelendelen.nl en de Coöperatie ZonneWIJde zijn erg positief over de resultaten tot nu toe. In de tweede fase verwacht De ZonneWIJde een forse toestroom van deelnemers.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.