Ads Top

Zonneauto Nuna 12 van Brunel Solar Team nu na te bouwen in LEGO stenen

Het Brunel Solar Team lanceert een LEGO bouwinstructie van hun splinternieuwe zonneauto: Nuna 12. De bouwinstructie is gratis via de website van het team te downloaden, in aanloop naar hun deelname aan de World Solar Challenge in Australië.

Het team, bestaande uit studenten van de TU in Delft, hoopt dat het bouwen aan de LEGO versie van hun zonneauto kinderen en liefhebbers laat zien wat er mogelijk is met duurzame techniek.

Ondanks de eerdere overwinningen van het Brunel Solar Team is het wereldkampioenschap dit jaar extra spannend. Het team heeft 6 jaar geleden voor het laatst de wereldtitel behaald. In 2019 vloog de voorganger van Nuna 12 in brand, en in 2021 ging het kampioenschap vanwege de beperkte reismogelijkheden door Corona niet door. Dit jaar wordt er ook nog eens tegen 31 andere teams geracet, meer dan ooit tevoren.

Het Brunel Solar Team, bestaande uit 18 studenten van de TU Delft, doet al meer dan 20 jaar mee aan zonneraces over de hele wereld. Daarmee hebben ze de mogelijkheden tot innovatie in duurzaamheid en techniek op de kaart gezet. Zo wonnen ze van de 10 keer dat ze meededen aan het wereldkampioenschap maar liefst 7 keer goud. Echter blijft de race ieder jaar een nieuwe uitdaging.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.