Ads Top

tado° introduceert intelligente warmtepompsturing

tado° breidt zijn productportfolio uit met de tado° Warmtepomp Connector en de app-functie tado° Balance voor warmtepompen.

De nieuwe oplossing zorgt ervoor dat huishoudens het gebruik van warmtepompen intelligent en efficiënt kunnen regelen, om zo geld te besparen. In combinatie met dynamische tarieven voor elektriciteit, kunnen de jaarlijkse elektriciteitskosten van warmtepompen 430 euro lager worden (27 procent). In een periode van 10 jaar kan de besparing oplopen tot 4.300 euro.

De tado° Warmtepomp Connector wordt eenvoudig met een kabel aangesloten op de warmtepomp via de aansluiting van de Wifi-module. De armtepomp Connector communiceert dan met de warmtepomp via het BUS-protocol van de fabrikant. Daarnaast sluit de gebruiker de internetbridge aan op de router en installeert de gebruiker de tado°-app op zijn/haar smartphone. Na ongeveer 30 minuten heeft de gebruiker volledige controle over de warmtepomp met de tado°-app.

De nieuwe app-functie tado° Balance voor warmtepompen maakt gebruik van dynamische tarieven voor elektriciteit om de elektriciteitskosten te verlagen. tado° Balance stuurt de warmtepomp aan met gegevens over de elektriciteitsprijzen voor de komende 24 uur en past het gebruik daarop aan. Kamers worden voorverwarmd en warmwatertanks of bufferopslagtanks worden opgeladen wanneer dit het goedkoopst is. Dit verlaagt de elektriciteitskosten aanzienlijk. tado° Balance werkt met dynamische uurtarieven van de meeste energieleveranciers.

De Warmtepomp Connector van tado° is vanaf 30 augustus 2023 in Duitsland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje, Zweden en andere markten in Europa verkrijgbaar via tado.com voor 299 euro. Op dit moment is het product compatibel met de warmtepompmerken Vaillant, Atlantic, Saunier Duval en Fujitsu – zowel voor nieuwe aankopen, als via retrofit oplossing in bestaande systemen. Ondersteuning van andere merken volgt in de komende maanden. Klanten kunnen optioneel de app-functie tado° Balance voor warmtepompen toevoegen voor 49,99 euro per jaar of 5,99 euro per maand. De app kan jaarlijks of maandelijks worden opgezegd en is het eerste jaar gratis.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.