Ads Top

Opening eerste zonneveld in Utrecht

Op 1 september is het eerste zonneveld in Utrecht geopend. Het zonneveld aan de Meijewetering bestaat uit bijna 1000 panelen en levert jaarlijks 475.000 kWh stroom op. De opgewekte stroom gaat naar de energievoorziening van de naastgelegen rioolwaterzuiveringsinstallatie. Ook kunnen omwonenden (financieel) meeprofiteren.

Het zonneveld aan de Meijewetering is een initiatief van een groep bewoners uit Terwijde. Zij maakten samen met de Utrechtse energiecoöperatie Energie-U en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) een plan voor de ontwikkeling. De gemeente Utrecht werkte hieraan mee en stelde onder meer de grond beschikbaar.  

Zowel bewoners, bedrijven en het waterschap profiteren van de opgewekte stroom. Een derde van het zonneveld is in bezit van het waterschap, tweederde is van Energie-U. De opgewekte stroom van Energie-U koopt De Stichtse Rijnlanden en die stroom wordt direct geleverd aan de naastgelegen rioolwaterzuivering. Bewoners en bedrijven uit de buurt profiteren van de opbrengsten van het zonnepark via het rendement op de obligaties en participaties.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.